Piling – Voćne kiseline Dr Murad

MEDICINSKI PILING ZA SVE TIPOVE KOŽE – 70% VOĆNE KISELINE DR MURAD

Hemijski pilinzi su procedure koje dovode do površinskog ljuštenja kože (epidermisa), a ljuštenje epidermisa rezultira ublažavanjem plitkih bora i ožiljaka, ublažavanjem i uklanjanjem fleka na licu, vraćanjem svežine i sjaja koži. Medicinski hemijski pilinzi deluju i na nivou dermisa: smanjuju lučenje lojnih žlezda i posledično suzavaju proširene pore kao i stimulacijom fibroblasta, ćelija dermisa, na produkciju novih kolagenih i elastičnih vlakana. Pilinzi dovode i do blagog zatezanja kože.

kate mossZa hemijski piling možemo reći da je jedna od najkorišćenijih i najefikasnijih metoda estetske dermatologije i da se svrstava u najkorišćenjie i najefikasnije tretmane podmlađivanja i usporavanja starenja tj. prevencije starenja kože. Optimalno je početi ih raditi od 30. godine zivota, jednom godišnje.

U dermatologiji se koriste u terapiji aktivnih bubuljica (Acne vulgaris) i otklanjanju posledica, ukoliko nisu adekvatno i na vrijeme lečene.

Hemijski piling se može raditi na licu, vratu, dekolteu i šakama.

Za postizanje željenog efekta, podmlađivanja, potrebno je uraditi 6 tretmana u seriji, sedmično jedan. Kod ostećene kože broj potrebnih tretmana zavisi od starosti kože, od stepena oštećenja i vremena koje je proteklo od nastanka oštećenja kože.