Mezoniti – lifting lica i tela

S godinama naša koža gubi elastin i kolagen koji su najodgovorniji za očuvanje vitalnosti kože. Mezoniti služe za ojačavanje i podizanje tkiva lica i tela. Reč je o biorazgradivim 3D nitima koje stimulišu stvaranje kolagena. Zahvat mezonitima je minimalno invazivna tehnika za lifting, te se savršeno može kombinovati s drugim metodama pomlađivanja. Neoperativni lifting mezonitima radi se na licu, vratu, podbradku, stomaku, butinama. Ova nehirurška metoda koristi se za korekciju bora, brazdi, kožnih nabora, korekciju „visećih jastučića“ u području donje vilice. Takođe, moguće je učiniti korekciju podizanja obrva i ispunjavanje podočnjaka, te licu vratiti svežiji izgled. Rezultat je regenerisana koža koja ima izrazito poboljšanu strukturu i kvalitet – koža postaje punija, zategnutija i čvršća, a bore postaju manje uočljive ili u potpunosti nestanu. Mezoniti ostaju pod kožom, a u potpunosti se razgrade za oko 6 do 8 meseci. Prve rezultate ove metode je moguće videti 40 do 60 dana posle zahvata, a željeni rezultati traju oko 2 godine.

Prednosti ove metode:

kate-moss-mezoniti

  • minimalno invazivna metoda
  • bez rezova i ožiljaka
  • sigurna i brza metoda
  • potencira stvaranje novog kolagena
  • sačinjeni su od biokompatibilnog materijala koji se razgradi 6 do 8 meseci
  • daju učinak blagog face liftinga bez operacije uz prirodan izgled nakon tretmana

Idealan ste kandidat za zahvat mezonitima ako želite ublažiti bore, zategnuti crte lica i vratiti Vašem licu vitalniji i mladalački izgled. Mezonitima se postižu odlični rezultati u popunjavanju nazolabijalnih bora. Tretman mezonitima pokazao se kao dobra metoda kod klijenata sa izraženim podbratkom. Mezoniti se apliciraju pod kožu atraumatskim iglama te stvaraju novu mrežu kolagena koja ima efekt zatezanja i regeneracije opuštenih delova.

Nekoliko dana pre tretmana mezonitima, osobe koje uzimaju lijekove na bazi acetilsalicilne kiseline trebale bi prekinuti njihovu primenu.

Tretman mezonitima je minimalno bolan, tako da se većinom izvodi uz upotrebu anestetička kreme. Postupak je vrlo jednostavan, bez rezova i hospitalizacije. Mezoniti se uvode pod kožu uz pomoć sterilnih i vrlo tankih iglica, debljine 0,30 do 0,40 mm koje se nakon uvođenja vade, a u odgovarajućem delu tkiva ostaje PDS konac (polydioxanone), sintetički monofilamentni konac koji se već dugo vremena koristi u plastičnoj hirurgiji i srodnim hirurškim granama. Prednost takvog konca je biokompatibilnost, a u periodu od 6 do 8 meseci on se u potpunosti razgradi. Konac oblikuje tkivo, stimuliše sintezu kolagena aktivacijom fibroblasta i miofibroblasta, te na taj način koži daje čvrstoću i tonus.

Uvođenjem niti, iglicama se stimulišre i bolja prokrvljenost, a rezultat je vitalna i regenerirana koža, s vidno ublaženim borama. Trajanje tretmana zavisi od količine mezoniti koji se apliciraju u Vašu kožu. Puni efekt zahvata mezonitima vidi se nakon 40 do 60 dana.

Nakon samog tretmana često se javljaju podlivi (hematomi) koji nestaju kroz nekoliko dana ili nedelja, takođe javlja se edem (otok tkiva), blaža bol, osećaj zatezanja i peckanja koji može trajati nekoliko dana do nekoliko nedelja. Opisane tegobe su normalna reakcija .

Preporuke za brži oporavak nakon zahvata:

U slučaju bolova možete koristiti analgetike;
Čistite i sušite lice nežno, bez grubih pokreta pet dana nakon zahvata;
Nežno perite kosu i nežno nanosite šminku pet dana nakon zahvata;
Ako brijete lice to morate raditi nežnim pokretima, pet dana nakon zahvata;
Izbegavajte sunčanje i solarijum nekoliko nedelja nakon zahvata;
Izbegavajte tretmane i masaže lica tri nedelje nakon zahvata;
Izbegavajte sport, posebno kontaktne sportske aktivnosti tri nedelje nakon zahvata;
Izbegavajte saune i kupke tri nedelje nakon zahvata;
Nemojte se podvrgavati stomatološkoj hirurgiji tri nedelje nakon zahvata;
Izbegavajte preterane pokrete lica dok pričate, žvaćete i zevate dve nedelje nakon zahvata;

KONTRAINDIKACIJE

Osobe koje boluju od autoimunih bolesti, upalne bolesti kože u regiji gde se planira izvršiti zahvat, poremećaja koagulacije krvi i onkoloških bolesti, kao i trudnice i dojilje.