Hijaluronski fileri

Hijaluronski dermalni fileri poslednjih deset godina su postali zlatni standard kada je reč o popunjavanju bora lica. Nekoliko je razloga velikog porasta popularnosti filera i to su njihova kompatibilnost i biološka razgradnja u koži, jednostavnost primene i neznatna bolnost kod injiciranja. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja ima veliki udeo u izgradnji vanćelijskog prostora naše kože, gde ima vrlo važnu ulogu u balansu vode, kao i zarastanju upravo zato jer omogućava dobru hidrataciju. Hijaluronskim filerima najčešće se popunjavanju već formirane bore u cilju podmlađivanja, iako se sada koriste i kod osoba iznad 25 godina starosti, kao prevencija nastanka bora.

Dermalni hijaluronski fileri popunjavaju bore i revitaliziraju lice. Brzina zahvata, sigurnost i neposredno vidljivi rezultati glavne su prednosti ovog tretmana. Hijaluronski fileri su namijenjeni tretiranju svih zona lica. Njihovim injiciranjem u kožu postiže se popunjavanje bora, ali i vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje uglova usana) te rehidracija kože zbog vezivanja molekula vode. Takođe se pokazalo da fileri utiču na regeneraciju i stvaranje novog kolagena. Najvažnije je naglasiti da hijaluronski fileri omogućavaju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica. Tretiranjem određenih delova lica posebnim tehnikama, postiže se zapravo efekt liftinga lica. Hijaluronskim filerom se može tretirati područje oko očiju, čelo, obrazi, nazolabijalne bore (od nosa prema usnicama), mogu se koristiti za povećanje usana i već spomenuto, korigivanje kontura donjeg dela lica.

Osim što hijaluronski fileri ne ugrožavaju prirodnost lica i mimiku, dodavanje hijalurona našoj koži prija. Sa starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost. Kao posledica toga, a usled gravitacione sile i konstantne upotrebe mišića, stvaraju se bore, lice gubi na volumenu i koža postaje umorna i bez sjaja.

Tretmane hijaluronskim filerima možete započeti sa stvaranjem prvih izraženijih bora, što se kod nekoga javlja u ranijoj dobi (krajem dvadesetih godina), a kod nekog kasnije, za što je odgovorna genetika i način života (pušenje, nedovoljno spavanje, odmor, svakodnevni stres). Od pojave prvih bora na dalje, hijaluronski fileri se mogu svakih, otprilike godinu dana nadopunjavati, kako bi se što duže zadržao mladenački izgled i održala dobra kontura lica.

Ako koristite šminku za lice potrebno ju je ukloniti pre samog tretmana. Zatim se stavlja na lice anestetska krema kako bi se ublažili injekcijski ubodi. Nakon 15 minuta anestetik se ukloni, očisti lice i može se započeti s aplikacijom dermalnih filera.

U zavisnosti od vaših zelja i stanja kože, odabere se dermalni filer koji će se aplicirati. Nakon navedene pripreme, filer se ubrizga u željeno područje pomoću malih, tankih igala. Sam tretman traje zavisno od područja koja se tretiraju i količine filera koji se aplicira, ukupno od 45 do 60 minuta.

Nakon tretmana dermalnim filerima moguća je pojava crvenila, podliva, otoka, ili osetljivosti na mjestu ubrizgavanja filera.Nakon 2 nedelje preparat ce se sam prerasporediti i dati svoj pravi rezultat. Crvenilo nestaje obično nekoliko sati nakon, dok otok i podliv (ukoliko nastane) najčešće nestaju za nekoliko dana. Treba znati da svaki ubod iglom nosi rizik nastanka krvnog podliva.. Od značajnijih nuspojava, mogu se pojaviti alergijska reakcija, koja je izrazito retka ili nekroza dijela kože. Ove nuspojave su izrazito retke.

Nakon tretmana dermalnim filerom preporučuje se izbegavanje: saune, izlaganja suncu, odlazaka u solarijum, pritiskanja dela lica koje je tretiran.

kate-moss-fileri